Gyors irodai átmozgatás

admin

admin

Gyors irodai átmozgatás

Ebben a cikkben találsz pár példát, hogy mikor érdemes ezt az alig pár perces, gyors irodai átmozgatást elvégezned.

Most megmutatom, melyek azok a gyakorlatok, amelyeket akkor is el tudsz végezni, ha tényleg alig van időd bármire. Ha ezt a pár feladatot el tudsz végezni, már azzal is tettél az egészségedért és a fájdalmaid csökkentéséért.

Ezeket a gyakorlatokat ismételd meg annyiszor, amennyi az idődbe belefér. De azért minimum 5 meglegyen mindkét oldalra, illetve naponta ahányszor csak tudod, de 4-5 alkalommal mindenképp.

A nyak és a váll tornáját ülve is el tudod végezni, de jobb, ha felállsz közben, hiszen úgyis egész nap ülsz. Ha a főnököd nem venné jó néven, hogy tornázol, akkor ezt a gyors irodai tornát akár a mosdóban is el tudod végezni, de akár egy kávé ivása közben is.

Egyáltalán nem bonyolultak ezek a feladatok, sőt, szerintem mindet ismered, csak éppen nem biztos, hogy csinálod is. Éppen ezért javaslom Neked ezeket, mert nem kell megtanulni, hiszen tudod, illetve tényleg gyorsak, de ugyanakkor hatásosak is. Ha csinálod.

Akkor most jöjjön a gyors irodai átmozgatás!

Nyak:

Fordítsd el jobbra, majd balra a fejed.

Ne túl gyors mozdulatokkal végezd és egy pillanatra mindig állítsd meg középen a fejed, vagyis ne lóbáld. Ne erőltesd túl a nyakad, csak addig fordítsd, amíg még nem fáj, illetve nem feszül.

Döntsd előre, illetve hajtsd hátra a fejed.

Itt is fontos, hogy ne lóbáld, hanem lassan vezesd a fejed mindkét irányba. Itt nem fontos középen megállítani, lehet folyamatos a mozgás. Hátrafele óvatosan, csak ameddig kényelmes.

Váll:

Húzd fel egyszerre mindkét vállad a füledhez, majd told le a talaj irányába.

Egyszerre mozgasd mindkét vállad és ne rohanj vele. Lehet, hogy recsegni-ropogni fog a lapockád vagy a vállad területe, de akkor is csináld tovább nyugodtan.

 

Fájdalomcsökkentő eszközök az irodában e-book

Ha irodában dolgozol, és Neked is rendszeresen fáj a hátad, nyakad, vállad, derekad, és már eleged van az állandó fájdalomból, kattints ide és kérd az ingyenes „Fájdalomcsökkentő eszközök az irodában e-book”-ot.

Ebben 11 olyan eszközt ismerhetsz meg részletesen, amelyekkel nagymértékben csökkentheted a nyak hát és derék fájdalmaidat.

 

 

 

 

Derék:

Nagyon lassan hajolj előre, majd még lassabban gyere vissza állásba.

Ezt a feladatot elég, ha kétszer megcsinálod. Persze ha több időd van, nyugodtan többször is, vagy maradj lehajolva kicsit több időt.

Most nem cél az, hogy megérintsd a talajt, csak az, hogy a derék körüli terület kicsit át legyen mozgatva, nyújtva. Nagyon fontos, hogy lassan hajolj előre, csigolyáról-csigolyára. Egy rövid ideig, 3-4 mp-ig maradhatsz lent, ha kényelmes. Nyugodtan hajlítsd be kicsit a térded, amikor jössz visszafele állásba, akkor mindenképp legyen behajlítva.

Természetesen, ha bármilyen gerinc problémád van (porckorongsérv, csigolya probléma, stb.) vagy magas a vérnyomásod vagy fáj a fejed, akkor ezt a gyakorlatot hagyd ki!

Lábak:

Nagyon fontos, hogy a lábak se maradjanak ki egy gyors irodai átmozgató tornából!

Állj lábujjhegyre, majd gördülj a sarkadra.

Ezt a gyakorlatot magas sarkúban nem fogod tudni elvégezni, úgyhogy bújj ki a cipődből arra a fél percre. Miközben lábujjhegyre állsz, kapaszkodj meg a széked támlájában vagy az asztal szélében, hogy biztosan tudj egyensúlyozni. Lábujjhegyre állás után lassan gördülj át a talpadon keresztül a sarkadra és közben emeld fel a lábujjaidat a talajról.

Lemértem, 1 perc 25 másodperc az egész, ha a lehajolást 1x, a többit oldalanként 5x megcsinálod. Szóval ez valóban egy igazán gyors irodai torna.

De, ami nagyon fontos, hogy csináld is meg ezt a gyors irodai átmozgatást, hogy ne fájjon az irodai munka!!

Itt találsz még pár gyors irodai tornát.

Hiszen ahhoz, hogy fitt legyél, csinálnod kell!

 

Névjegy

 
admin

admin

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Hasonló cikkek

Álló munkavégzés

Dolgozz vagy ne dolgozz állva?

Álló munkavégzés az irodában Előnyök, hátrányok   Az ember teste mozgásra lett megalkotva és nem az egyhelyben történő ülésre. Ezzel szemben egy irodai dolgozó nő napi 8-10 órát tölt íróasztal melletti üléssel a munkavégzése miatt. A sok üléssel szemben már

Tovább olvasom »